torsdag 23. juni 2011

Solkrem tips !

Det er maaaange myter og fakta der ute om solkremer, hvilken man bør bruke, hvilken faktor, hvordan man bør bruke den osv. Men solkrem skal være lett! Man tar sine forhånsdregler og gjør det som bør gjøres for å ta vare på huden i solen.


Bildet er lånt fra google..

1 - Les gjerne solkremtester på nettet, her står mye nyttig. Ikke alle solkremer er nevnt i testene, ofte er de man får kjøpt i parfymerier ikke med i slike tester, men er likevel kjempe gode, ikke til å legge på hylla for at de ikke er med i en test. Husk at vi har strenge kontroller i Norge over hva som er lov å ha i produktene og ikke, så det meste her er ganske trygt.


2 - Myte og fakta om solkremen fra i fjor. Tidligere er det sagt at fjorårets solkrem ikke er like god og at den taper seg og at man bør kjøpe ny. I år sier de motsatt og at man trygt kan bruke fjorårets solkrem. OBSOBS, dette er relativt - hvordan man oppebevarer solkremen, som med andre kosmetikk produkter, har mye å si for hvor lenge de holder seg selv om det står en oppgitt holdbarhetstid. Lar du f.eks. solkremen din stå i f.eks. baderomsvinduet kan du trygt kaste den neste år og kjøpe deg ny, da er den nemlig utsatt for sol over lenge tid, samt svingende temperaturer og "luftfuktighet". Har du derimot oppbevart den kjølig og tørt er det nok litt tryggere. Jeg hadde uansett kjøpt ny solkrem etter et år.


3 - Når skal man smøre seg? Smør deg FØR du går ut i solen, smør deg under solingen (OFTE om det er sterk sol!!!), etter bading, etter håndkletørking - uansett om solkremen sier at den er både vann- og svetteresistent. Smør deg godt og hyppig og du får en mye bedre solopplevelse. Er mye finere å være brun enn rød.. ;-)


4- Hvilken faktor skal man bruke? Det taler litt for seg selv. Som oftest vet man hva huden tåler, og man bør kjøpe solfaktor etter hudtype og solfaktor etter hvor man skal oppholde seg. Lys hud krever mye høyere faktor enn hud som er gyllen og tåler litt mer sol. Har man sensitiv hud bør en også bruke høy faktor, lys hud er jo ofte mer sensitiv overfor sol enn gjerne andre. Er du hjemme i Norge kan det mange plasser holde med spf 15, men ved sjø og fjell bør man ha høyere. Skal man til syden og varmere strøk bør en i allefall begynne med 20-30 spf og heller gå litt ned når huden tåler det. Alt med måte ;-)


5 - Husk aftersun ! Mange glemmer eller bryr seg ikke om aftersun, men bruk det, det "stopper" brenningsprosessen i huden etter en lang dag i solen. PLUSS det er kjempe herlig å smøre noe kjølig på huden etter en lang og varm dag, i tillegg til at de gir myyyye fukt til huden og det trengs i sommersola!

6 - Ulike områder kan kreve ulike solfaktorer. Man blir oftere rød på nesa enn andre plasser og det er et godt eksempel på at man bør bruke ulik faktor på ulike kroppsdeler. Smør høyere faktor på mer ømfintlig områder.

7 - Og husk; vær snill mot huden i sommersolen !

Man vil vel ikke se slik ut etter en dag i solen, eller hva?
Bildet er lånt fra google..

GOD SOMMER ALLE SAMMEN !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar