onsdag 1. juni 2011

Sende de ut på landet ?! Ja ? Nei ?

Har lagt merke til at det er mye oppstyr og motsetninger til Jens Stoltenbergs forslag om å sende kriminelle asylsøkere ut på landet og vekk fra sentrale steder, i det håp om at de skal bli mindre kriminelle eller at det skal bli vanskeligere for dem å utføre sine kriminelle handlinger.. Litt rart og se hvor stor denne saken er blitt og se hvordan mange politikere og ordførrere setter seg imot forslaget, synes det er bra jeg! Man løser jo ikke problemer ved å feie dem under teppe - eller feie dem ut på landet - eller hva ? - Noe som sikkert mange har lært en eller annen gang.


Dette må vel til og med Jens Stoltenberg klare å se, hvis ikke bør noen fortelle ham at problemer har en tendens til å hope seg opp og vokse når de skyves under teppet og ikke løses på en ordentlig måte. Ja før man vet ordet av det så er problemene blitt mye større enn de først var og enda vanskeligere å løse, og hvor skal du da sende disse kriminelle asylskøkerne dine jensemann? Selv har jeg akkurat hatt om dette temaet dette semesteret, og det står svart på hvitt i "organisasjonspsykologi og ledelse" av Kaufmann og Kaufmann, hvor man kan lese om konflikter og konfliktprosesser hvor slike dilemma er veldig relevante.. En politiker på tv sa akkuratt nå om forslaget til Jens Stoltenberg, "vi har ikke sagt at de skal sendes UT PÅ landet, vi har sagt de skal sendes UT AV landet". Ømfintlig tema ja det er det, noe få vil ikke si så mye om og hva som skal gjøres og ikke, men det nytter ikke å gjøre problemer større enn det det allerede er idag..! 


Eller kanskje enkelt og greit Jens vil sende dem på landet slik at problemet er borte fra der hvor han ferdes og ser minst mulig av det, slik at problemet ser ut som det er "løst"... Hva vet vel jeg, jeg er verken politiker, politi, bor i Oslo, eller på landet, og det vil ikke påvirke meg eller de fleste jeg kjenner på noen særlig måte - men hallo, rett skal være rett ! Syns det var litt tøft gjort av de andre partilederne og ordførere og sette seg så imot dette og faktisk vise at politikken styres fra flere hold og at man ikke alltid kan få det som man vil :-)

Bildet er lånt fra: http://usladdet.blogspot.com/2008/08/arbeiderpartiets-enkle-lsninger.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar